V Moravském kulinářském institutu začíná zdravé podzimní vaření

15.10.2012 | kategorie: Radio Zlín, Úvod
Zamek_jidlo01

Skvělé moravské pokrmy, zeleninová jídla nebo dýňové hody?
Nejen to můžete po celý říjen vychutnávat a naučit se připravovat v zámku Napajedla.
V Moravském kulinářském institutu, který je součástí této historické památky, totiž pořádají podzimní kurzy vaření.

„Chceme Vám v následujících čtyřech kurzech vaření ukázat možnosti a variace vaření pokrmů, kde zelenina a ovoce hraje prim, kde
neodmyslitelnou filozofií tohoto vaření je použití regionálních surovin, a to v čase, kdy jsou pro nás nejhodnotnější,“ říká šéfkuchařka
Moravského kulinářského institutu Eva Gajdošík a dodává, že vás v kurzech seznámí s jednoduchými recepty a postupy, jejichž
výsledkem je nádherný pokrm, který uspokojí chuť, ale také zrak i čich.

„V neposlední řadě Vás seznámíme s vlivem zeleniny či ovoce na Váš organismus, tedy i zdraví.
Kurzy jsou určené především pro laickou veřejnost, pro lidi, kteří se začínají učit vařit nebo pro ty, kteří už vaří a chtějí se naučit něco nového,
“ říká Gajdošík. První z kurzů proběhne ve čtvrtek 18. října od osmnácti hodin v zámku Napajedla a zájemci se dozví, jak si poradit například s vodnicí,
šalotkou nebo černým kořenem. Každý následující čtvrtek se pak můžete naučit správně pracovat s kořenovou zeleninou, dýněmi, bramborami a čeká vás
i řecká a italská kuchyně. Pro milovníky historie je zámek otevřen. Prohlídky se konají každou sobotu a neděli vždy od deseti do šestnácti hodin.
Nahlédnout můžete pod pokličku skvostu barokní architektury, který se pro veřejnost plně otevírá teprve od roku 2009.
Absolvujete prohlídku historických sálů zámku s výkladem a potom si můžete posedět v zámecké kavárně například u domácího bylinkového čaje.

Bližší informace na webu: http://www.mokul.cz/ nebo http://www.zameknapajedla.cz/

Co se můžete naučit na naši kurzech: